Épületeink
cím
P-ţa Jean Calvin nr. 2 Tel: 0261-710 635, Fax: 710 635

Karácsonyi hangulat a refiben

karácsony

2009 december 17-én került sor a Szatmárnémeti Református Gimnázium ünnepi műsorára.

Egy rövid igehírdetéssel kezdődött, amit  Ilonczai Zsombor iskolalelkész tartott, aki a prédikációban Jézus születéséről beszélt a gimnázium közösségének. Az ünnepséget az iskola kórusa, Mátyás Erika zenetanárnő vezetésével, hangolta az ünnepre a refiseket vidám karácsonyi énekével. Ez után a kamarazenekar adta elő ünnepi műsorát, Kovács Emőke hegedű- és Henter Ambrus gitárkíséretével. A gyönyörű énekeket, a tanulók furulyajátéka mellett, az előbb említett Kovács Emőke és Henter Ambrus, hegedű- és gitárművész kísérte.

A középiskolás....

 

Az '56-os forradalom a XI. C osztály szemével

Október 23-án, pénteken, a Láncos templomban került sor az 1956-os forradalom áldozataira való megemlékezésre.
A Szatmárnémeti Református Gimnázium hagyományait hűen követve, a XI. C osztály ünnepi műsorral készült e neves alkalomra.  A Királyhágómelléki Egyházkerület lelkészekből álló kórusa is részt vett a megemlékezésen.
Rendhagyó alkalomról lévén szó, a gyülekezet nem a megszokott helyét foglalta el a templomban, a sorokat úgy rendezték, hogy mindenki jól láthassa a vetítést.
Ilonczai Zsombor iskolalelkész hírdette az igét, majd a fent említett kórus Higyed Gyöngyi tanárnő vezetésével egy gyönyörű dalt énekelt el.
Ezt követte osztályunk, a XI. C műsora egy szép beszéddel, a kor nagy költőinek verseivel, füleket gyönyörködtető énekekkel és egy drámai videóval. Megjegyzem, nagy lámpalázunk volt, de leküzdöttük és egész jól sikerült. Műsorunkat követően két újabb dal hangzott el a kórustól.
A záróének természetesen Nemzeti imánk volt.
Rengeteg dicséretet kaptunk, joggal kijelenthetem, hogy a hősökhöz méltó volt e nap.

 

Megemlékezés Batizon

Batiz

Istentisztelet keretén belül Ilonczai Zsombor a szárazberki Református Egyházközség lelkipásztora (ugyanakkor iskolalelkészünk) nyitotta meg 2009 szeptember 18-án a batizi megemlékezést. Az istentiszteletet követően a temetőben található emlékműnél a gimnázium X. A, B, C osztályok tanulói műsorral tisztelegtek az 1672-ben, egy a német-kuruc harcban elesett közel ötven fiatal diák emlékének. Varga-Bressel Christiane és Mátyás Erika tanította be a diákok műsorát, amely kuruc-kori versekből és dalokból állt. A batizi református lelkész lenyűgöző beszéddel fogadta iskolánk képviselőit: Szilágyi Éva igazgatónőt, a X. osztalyok osztályfőnökeit és tanárait, valamint a diákokat. ...

 

Becsengettek!

nyitó

Ora et Labora- Imádkozzál és dolgozzál, 452 esztendeje ez iskolánk jelszava. Lelkiekben és szellemiekben, Istent kérve kell törekednünk a gyarapodásra. Az elmúlt 452 esztendőben semmi sem változott ezen, sőt hangsúlyosabbá vált a kijelentés. ...

 

 

ugras a tetejéreUgrás a tetejére

Copyright © 2009 Szatmárnémeti Református Gimnázium - Az oldalt készítette Elek Kinga

Országos vallásolimpia

Înscrierea în învăţământul primar 2017 (Előkészítő osztály 2017)

 

 

Nagyjaink